skip to Main Content

Brčko: Okrugli sto o važnosti dualnog obrazovanja

Brčko: Okrugli Sto O Važnosti Dualnog Obrazovanja

Oko 60 odsto nastave obavljati u učionicama, a oko 40 odsto u kompanijama

Privredna komora Brčko distrikta i Univerzitet u Istočnom Sarajevu organizovali su danas u Brčkom okrugli sto pod nazivom „Razvoj dualnog obrazovanja u Brčko distriktu u okviru međunarodnog projekta Erasmus „Jačanje kapaciteta u razvoju dualnog visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini“ uz podršku Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, objavio je Radio Brčko.

Cilj okruglog stola, koji je održan u Domu kulture u Brčkom, jeste definisanje pravaca razvoja dualnog obrazovanja u Brčko distriktu u srednjim  školama i visokom obrazovanju, usklađivanje studijskih programa Univerziteta i smjerova srednjih škola sa potrebama privrede Brčko distrikta, povezivanje brčanske privrede i poljoprivrede i obrazovnog sistema.

„Želimo da naši fakulteti dobiju akreditovane studijske programe dualnog obrazovanja gdje će studenti  60 odsto nastave obavljati u učionicama, a 40 odsto u kompanijama“, naglasio je ovom prilikom prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Lalić. Lalić ističe da se na ovu temu u protekle dvije godine radilo u srednjim školama istakavši da je veoma bitno povezati srednje sa visokim obrazovanjem.

Predavači na okruglom stolu bili su predstavnici Privredne komore Brčko distrikta, Privredne komore Republike Srpske, Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Pored privrednika iz Brčkog, okruglom stolu su prisustvovali i studenti, dok je zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja učesnika izostalo prisustvo srednjoškolaca koji su takođe obuhvaćeni programom dualnog obrazovanja.

 

Back To Top